Antandros Antik Kenti

Published In: Tarihi Yerlerimiz Hits: 652

Antandros, Balıkesir ili sınırları içerisinde, Altınoluk-Edremit karayolunun 2. kilometresinde, Edremit Körfezi’nin kuzeyinde yer alan önemli bir Troas kentidir. İda Dağının (Kaz Dağı) güney eteklerinde, Mysia ve Aiolis’i Troas’a bağlayan yolu kontrol eder konumda, denize dik olarak uzanan Kaletaşı Tepesi’nin zirve ve batı yamaçlarına konumlanmıştır.

Assos Antik Kenti

Published In: Tarihi Yerlerimiz Hits: 506

Assos Çanakkale İli Ayvacık İlçesindedir.Assos adının helen dilinde her hangi bir anlamı yoktur. İlkçağ assos kentinin görkemli kalıntıları,Çanakkale İli Ayavacık İlçesine bağlı Behram Köyü ile iç içedir. Behram adı ise Bizans egemenliği zamanında o yöreyi yönetmiş olan Makhram adlı bir komutanın adından gelir. Antik kent sönmüş bir volkanın denize bakan yamacında yer almaktadır ve 238 m. Yüksekliktedir.

Chrysa (Khrysa)

Published In: Tarihi Yerlerimiz Hits: 529

KHRYSA ,Bu kentin yeri Ayvacık İlçesi Gülpınar Beldesinin 2 km. kuzeybatısında, Beşik tepe üzerinde idi. Ünlü Apollo Smintheus tapınağında bu kentte bulunmaktadır. Smintheus, Fare Tanrı demektir. 

Tavolia Antik Şehri

Published In: Tarihi Yerlerimiz Hits: 597

Tavolia Antik Şehri Çanakkale İli Merkez İlçe’de Erenköy Beldesi (İntepe Beldesi) ile Kumkale Beldesi civarında yer almaktadır. Çakal Tepeden 1 Km, Erenköy Beledesinden 2 km mesafededir.

Thymbra

Published In: Tarihi Yerlerimiz Hits: 639

Homeros’un İlyadası’nda sadece bir yer adı olarak geçen Thymbra (İlyada, X, 430), Thymbrios (Kemerdere) çayının aktığı ovada, günümüzdeki adı ile Küçük Fığlı Tepe (Sevin 2001: 66)’ye yerleştirilmek istense de lokalizasyonu sorunludur.